söndag 18 december 2011

JAG VILL SLUTA MED CITALOPRAM


För en vecka sedan minskade jag till Citalopram dos från 20 mg till 15 mg. Det var en svår vecka och det berör nog på ändrad Citalopram dos. Men det är ingen återvändo nu. Jag kommer att minska till 10 mg idag. Mitt mål är att sluta helt. Egentligen skulle jag inte ens börja om jag visste att jag skulle påbörja KBT terapi.
Jag har en svår vecka bakom mig med flera fullständiga panikattacker och mycket ångest. Nästa vecka kommer nu att bli svår också men det blir kanske lättare att hantera nu när jag kan konstatera att minskning av medicin känns på så sätt.
Den beställda boken om ACT kommer nu på måndag och det blir spännande att börja läsning. Jag kommer att  vara extra snäll mot med mig själv och försöka göra roliga saker och undvika stress så lång det går.
Jag kommer att återuppta dabokregistrering och fortsätta med expansionens fyra steg.
Just nu när jag skriver detta så allt ovanstående känns som en bra plan och jag ser fram emot fortsatt utmaning av min fobi.  Men i dem stunder när fobi kämpar tillbaka då blir jag väldigt osäker och ifrågasätter mitt beslut att sluta med medicinering. Men… följ med mig så få vi tillsammans se ur det bli med mig och vem som kommer att vinna detta krig, fobin eller jag. Jag satsar på mig själv! Egentligen är jag rätt övertygad men jag vet att det blir ingen lätt kamp men…

Per aspera ad astra! (Mot stjärnorna genom svårigheter)