söndag 30 oktober 2011

FÖRVRÄNGDA TANKAR 1


DEN SJUKA LÄKAREN
Det var den första veckan av mitt liv som ”paniker”.  Jag hade inte sovit på två dagar. Då var jag rädd att jag har smittstam sjukdom och att jag skulle smitta alla i min omgivning.  Jag vågade inte vara med min familj. Jag vågade inte en röra vid dem.  De fick använda den andra toaletten och jag desinficerade allt jag rörde vid.  För det mesta gömde jag mig och pratade med Sjukrådgivningen. Till slut fick jag tid på psykiatrin, avdelningen för akuta fall.  
 Jag satt och väntade på psykiater. Jag mådde dåligt med samtidigt kände jag trygghet för att jag var omgiven av medicinsk personal . Jag trodde att jag var sjuk men samtidigt visste jag att mitt beteende inte var normalt. Jag grät. Och jag var trött. Läkaren kom in. En ung kille. Min första tanke var:
”Är han psykiater på riktigt, har han läkarlegitimation, han är så ung”.
Och så fortsatte jag:
”Han är smal, så smal. Han är sjuk . O Gud!  DET HÄR ÄR något SLAG AV TERAPI”, tänkte jag.
”NU HAR DE SKICKAT IN NÅGON SOM HAR EN FARLIG SJUKDOM FÖR ATT DE VILL ATT JAG SKA KONFROTERA MIN RÄDDSLA ”.
Han sträckte handen mot mig och allt i min kropp skrek
”RÖR INTE HANS HAND HAN KOMMER ATT SMITTA DIG”

FÖRVRÄNGDA TANKAR 3


OTÄCKA TÄCKEN

Jag vaknade mitt i natten och hade svårt att somna om.  Skrämmande tankar började smyga på mig och jag bestämde mig för att titta på TV för att jaga bort dessa tankar.  Jag satte mig i soffan och satte på TV. Filmen som gick mitt i natten handlade om en dödsjuk man.  Kaos i min hjärna. Det här måste vara tecken att jag är sjuk. Jag bitter kanal och försöker lunga ner mig. Jag skakar och vill spy.

En anan gång skulle jag ut och handla. Men det blev inte så. Istället satte jag på parkeringen livrädd med telefonen i handen och pratade med Sjukrådgivningen. De måste ha tyckt att jag var helt galen för att jag sa så: ” Jag var ute och körde bil och då såg jag en kvinna som såg sjuk ut och hon hade minna stövlar, jag har slängt in dem i sopor men hon har mina stövlar nu och hon är sjuk. Det måste vara tecken på att jag är sjuk! ”
Jag håll på att bryta ihop. Sjuksköterska på rådgivningen förstod inte vad jag pratar om. Och det är inte så konstigt eller hur?  

FÖRVRÄNGDA TANKAR 2


DEN FARILGA UTSLAGEN
Det var någon gång i september och jag skulle rensa i trädgården. Det var rätt varmt. När jag var klar gick jag in och duschade.  Jag håll på att torka mig och då… på ryggen såg jag två stora röda runda märke.  Jag ramlade på golvet, jag trodde att det var farlig utslag som var självklart symtom på en dödlig sjukdom. Allt snurrade, jag fick ont i magen och ville spy. Mina händer skakade så mycket jag kunde knappt ta på mig mina kläder. Jag sprang ut till min man.  Han tittade på mig och sa:
”Vad är det nu?” Jag drog upp min tröja, började gråta och frågade:
 ”Vad är det här?”
”Myggbet”, svarar han och det var det. Myggbet.