onsdag 21 december 2011

ACT


Boken har kommit och jag har med stor nyfikenhet börjat läsning.
ACT är sätt att tänka och det handlar om lycka. ACT, Acceptance and Commitment Tharapy handlar om hur vi agerar utifrån det som vi finner värdefullt I våra liv. ACT handlar också om acceptans av det som ligger utanför vår kontroll. Genom ACT ska man lära sig hantera jobbiga tankar och känslor och minska deras inflytande på oss samt identifiera saker som är viktiga och meningsfulla för oss. Jag kommer att skriva och kommentera boken.


För övrigt mår jag bra. Vid den lilla minsta oro använder jag mig att övningen Expansionens fyra steg och den lilla oron försvinner. Jag inbillar mig inte att jag helt fri från min fobi. Jag har haft bra dagar tidigare också men sedan händer det nåt som väcker demonen och man måste stå ut med det.
Jag tror inte att jag är helt fri från fobin men jag väntar inte heller på nästa smäll och bygger förväntansångest kring det. Jag får ta det om och när det kommer. Och jag tror att just detta tankesätt är någonting som jag kommer att lära mig mer av boken. Jag beställde boken för att jag har reagerat så bra på övningen Expansionens fyra steg och metoder som bygger på att jag stannar upp och möter min rädsla och låter den finnas inställer för att distrahera mig från den med alternativa beteende.