fredag 16 december 2011

INGEN KONTROLL


Jag har två svåra dagar bakom mig. Mycket ångest och några lättare panikattacker. Jag har haft besk smak i munnen och det oroade mig mycket. Min tolkning var självklart att detta är symptom på en dödlig sjukdom. Jag kan tänka mig att det är låter helt dumt för många men det här min verklighet och mina känslor som fortfarande vinner över logiken i vissa stunder. Men jag kämpar. Jag har känt konstigheter i munnen sedan jag fick mina första panikattacker.Jag tror att det är muntorrhet. Men den här beska smaken är nåt nytt och det skrämde mig. Jag vet inte om besk smak i munnen har att göra med muntorrhet? Vissa mediciner har sådana biverkningar. Jag äter Citalopram och Citaloprams biverkning är muntorrhet men det står ingenting om besk smak i munnen. Jag har försökt att hitta svar på min fråga på Internet och jag har ringt till Rådgivningen men klokare blev är jag inte.
Hur som helst.
Jag måste öva och träna. Expansionens fyra steg hjälper men jag måste påminna mig själv att göra det under de här svåra stunder.
Jag måste bli Ok med faktum att jag kontrollerar inte allt. För att min beteende om kontroll. Varför behöver jag förklaring och svar på fråga: ”Vad är den här beska smaken i munnen?
Svaret är att jag vill veta för att kunna reagera fort om det handlar om någon farlig sjukdom. jag vill ha kontroll över det. Förstår ni hur jag tänker? Men det här är inte konstruktiv beteende. Detta beteende kan inte leda till nåt bra!