söndag 11 december 2011

MINSKA DOS AV CITALOPRAM


Jag har inte haft panikattacker sedan jag skrev sist. Jag hade några orosmoment inledda med feltolkning av situationen men jag lyckades bryta beteende cirkel direkt och oro utvecklades aldrig till rädsla. Jag skrev tidigare att jag fortsätter med expansion och mina exponeringar men det var fel. De som jag håller på med är inte exponeringar utan beteende experiment. Jag håller på att bli av med den beteende som generalisering av min fobi ledde till. Exponering är när man exponerar sig för den som är man egentligen rädd för. Det skrämmer livet ur mig när jag tänker på hur det ska gå till. Jag kommer att återuppta min terapi i januari och då kommer det att handla om exponering.
Det är så lätt att bygga förväntans ångest kring det. Det är nog bäst att inte fundera kring detta utan vänta till januari och höra då vad min nya terapeut kommer att föreslå.
Jag har funderat senaste dagar på att minska Citalopram dos från 20 mg till 15. Jag är rädd för att jag har hört många gånger hur folk har slutat med medicinering för att de trodde att de mår bra och minskningen ledde till återfall. Anledningen till att jag funderar på att minska dosen är för att jag tror att 20 mg gör att jag känner viss trötthet/sömnighet på förmidagar. Så jag provar med 15 mg idag. Håll tummarna för mig.