onsdag 2 november 2011

ÅNGEST FICK MIG ATT SLUTA MED VISSA SAKER. DET BLEV FAKTISKT EN BRA FÖRÄNDRING. JAG HAR NYA SKOR OCH NYA BEHÅAR.


I hela mitt vuxna liv hade jag skostorlek 36. Jag har aldrig reflekterat över om att mina skor var trånga förrann jag fick min ångest.  
När jag lag undan sandaler i höstas och tog på mig höstskor så skadade jag mina tånaglar. Först var jag livrädd att skadan på min tånagel var någon sjukdom och jag åkte till vårdcentralen. Jag möttes av trevlig och lyhörd personal som tog mig in i ett rum och skulle titta på min tånagel. Jag tog av mina skor och strumpor, pekade mot mina tånaglar och frågade: ”Vad är det här”? Sjuksköterska var överraskad. Hon såg ingenting konstig med mina tånaglar men min agerande var minst sagt märklig.  Hon frågade om jag kanske hade trånga skor.  Jag lämnade vårdcentralen med viss lättnad och rätt stor skam. Jag kom hem och tog fram skorna som jag hade tidigare.
 Otroligt! Man kunde se genom att titta på skon att den var trång.  Dess form var ändrad och böjd efter min fots form. Jag förstår inte hur jag kunde ha mina gamla skor på mig? Hur kunde jag gå runt i trånga skor utan att känna det? Vad tänkte jag på? Svaret är att jag inte tänkte så mycket på mig själv. Jag hade inte tid för mig själv. Jag stressade och jobbade ihjäl mig. Hur som helst. Ångesten fick mig att inse att jag köpte skor i fel storlek. Nu har jag nya skor. Det blev en dyra förändring för at jag slängde alla mina gamla skor. Men det var en bra förändring. Tack vore min ångest går jag runt i bekväma skor. Förra veckan köpte jag ett par stövlar från Rieker. Storlek 37 och känns jättebra. 
... jag ska bara ta min Citalopram dos på 30 mg så ska jag fortsätta och skriva om en till bra förändring.
Jag har kontorsjobb och som många andra sitter jag fel så fort jag slutar tänka på min hållning. Jag har besvär med nacke och axlar då och då. Men efter att jag fick min ångest så upptäckte jag viss ömhet och obehag, ibland ont under armar nära armhålor. Först trodde jag självklart att jag håller på att dö och att det var symtom på någon sjukdom. Men en dag insåg jag att ömhet och obehag känns där min behå-bygel sitter.  När jag sitter vid mitt arbetsbord och böjer mig framåt så trycker bygel där. Nu har jag slängt alla mina gamla behåar för alla var bygel-behåar och nu går jag runt med bekväma behåar utan bygel och varmt rekommenderar er att prova Magick Soft och Soft and Form från Triumph.