måndag 14 november 2011

JAG VÅGAR INTE


Det var en bra dag trots minskad medicindos. Inga panikattacker men lite ångest.

Nu ska jag skriva om saker som jag saknar men vågar inte göra pga. min fobi. Tidigare har jag skrivit om saker som jag slutade med men det blev en bra förändring. Se inlägg från den andra november 2011 under titel ÅNGEST FICK MIG ATT SLUTA MED VISSA SAKER. DET BLEV FAKTISKT EN BRA FÖRÄNDRING. JAG HAR NYA SKOR OCH NYA BEHÅAR.
Dåliga förändringar är:
Korta duschar
Jag älskar att ta långa varma duschar. Pga. det kan min hud bli torr. Och efter att jag fick min panikångest har jag blivit rädd för de minsta förändringar på min kropp. Så kliandet som uppkommer pga. Torr hud skrämmer mig och jag vågar inte länge ta långa varma duschar.
Ingen massage
Jag önskar att jag igen vågade gå på massage. Men nu vågar jag inte låta en främmande människa röra vid min kropp. Jag är rädd att jag kan bli smittad av någonting. Samma ska med ansiktsbehandlingar.
Motion
Jag vågar inte bli svettig för att röda fläckar på kroppen och irritationer skämmer livet ur mig.

Dessutom vågar jag inte skaka hand närjag hälsar på folk och det är rätt jobbit för att jag jobbar med människor. Jag kan inte säga att saknar handsakningar men det är rätt jobbigt att undvika det.
Ovanstående en del av det som jag har börjat undvika sedan jag fick mina psykiska besvär.

ETT STEG BAKÅT

Jag vet inte om det är på grund av minskad medicin dos eller någonting annat med söndag var ingen orofri dag. Det började med att jag uppmärksammade någonting i munnen och jag försökte och ignorera det men jag blev allt mer orolig och till slut så rädd at jag sprang till spegel och tittade för att därefter ta en sugtablett. Jag gjorde som jag brukar göra, vek mig för rädsla som tog över mitt förnuft en gång till.
Jag har inte haft mer panikattacker efter det men ångelsen gjorde sig påmind hela tiden. Jag får se hur det blir idag… det är lättare att fokusera på annat på jobbet än hemma.